Τι κάνει χειροποίητα χειροποίητα κοσμήματα;

Τα παιδιά και οι γυναίκες έχουν διακοσμηθεί με χειροποίητα κοσμήματα από πολύ πριν την ηλικία του λόγου. Γιρλάντες με λουλούδια, περιδέραια από γρασίδι, καλύμματα και πέτρες. αυτά ήταν τα πρώτα σχέδια για την ομορφιά του ανθρώπινου σώματος. Μπορούμε να φορούμε κοσμήματα τόσο μακριά όσο και 75.000 χρόνια πίσω – 30.000 δεκαετίες νωρίτερα από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως – σύμφωνα με πρόσφατα διαθέσιμο ρεκόρ της National Regional News. Μέσα στις χιλιετίες, τα στυλ κοσμημάτων και τα εξαρτήματα έχουν αλλάξει στο στάδιο με τις καινοτομίες του πολιτισμού. Από την Εποχή του Λίθου έως την Εποχή του Χαλκού, από την Εποχή του Σιδήρου έως την Εμπορική Επανάσταση (και σχετικά πίσω!), Οι παραλλαγές έχουν αναπτυχθεί, εκσυγχρονισθεί και στη συνέχεια επανειλημμένα επιστρέφονται στους πιο βασικούς τους τύπους και κρίσιμα στοιχεία.Image result for χειροποιητα κοσμηματα

Σήμερα, τα κοσμήματα είναι σε μεγάλο βαθμό κατασκευασμένα σε μονάδες, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να παράγουν πρότυπα κοσμήματα μοντέλα πολύ πιο οικονομικά από ό, τι η παραδοσιακή χειροτεχνία και οι τεχνικές χύτευσης χεριού επιτρέπουν. Οι συσκευές ρίψης τώρα εύκολα επεξεργάζονται σε ομοιόμορφα καλούπια τέτοια εξαρτήματα όπως μέταλλα, εξαρτήματα και ρητίνες, επιτρέποντας ακόμη και σύνθετους τύπους κοσμημάτων να γίνονται με ρυθμό και ομοιομορφία. Επίσης, οι μηχανικές πιέσεις και οι σφυρηλασίες θα χρησιμοποιηθούν επίσης γενικά στη βιομηχανία κατασκευής κοσμημάτων στις μέρες μας, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημιουργία ενός τακτικού, εξαιρετικά κερδοφόρου προϊόντος. Την περασμένη δεκαετία, η σημερινή αγορά γνώρισε μια αναζωπύρωση της γοητείας με το χειροποίητο κόσμημα και μια μεγαλύτερη αξία τοποθετείται και πάλι σε ειδικούς και περιορισμένους τύπους κοσμημάτων που παράγονται με το χέρι με παλιές διαδικασίες ανάπτυξης.

Με αυτή τη συγκεκριμένη ανανεωμένη ζήτηση, οι τεχνίτες κοσμημάτων σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν βελτιωμένο εισόδημα και αναγνώριση για τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Πολλές γκαλερί θέσεων – και επίσης μεγάλα καταστήματα – σήμερα λειτουργούν μια αυξανόμενη σειρά από χειροποίητα κοσμήματα. Με την άφιξη και την εξάπλωση του Διαδικτύου ως εργαλείου εισοδήματος παγκοσμίως, πολλοί διεθνείς κοσμηματοπωλεία, που βρίσκονται στην πραγματικότητα σε απομακρυσμένες περιοχές, θα βιώσουν επίσης τα πλεονεκτήματα των άμεσων εσόδων για τους απομακρυσμένους πελάτες.

Η Novica φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αγορά χειροποίητων κοσμημάτων στο Διαδίκτυο, με περίπου 15.000 μοναδικά είδη, απευθείας από πλοιάρχους στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική. Η Regina Bimadona, διευθύντρια του τοπικού γραφείου της Novica στο Μπαλί, η οποία είναι καλλιτέχνης κοσμημάτων, εργάζεται απευθείας με τους κύριους αντιπροσώπους στο Μπαλί και την Java, υποστηρίζοντας τους να φέρουν τις επιλογές τους και τις μοναδικές αναφορές πίσω από αυτές τις επιλογές σε ευγνώμονες καταναλωτές παγκοσμίως. Η Bimadona ειδικεύεται στην παροχή βοήθειας σε κοσμηματοπωλεία που παράγουν βιβλιοθήκες περιορισμένης έκδοσης με παραδοσιακές χειροποίητες τεχνικές. Στο επόμενο ραντεβού, ο Bimadona σκιαγραφεί τις θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ χειροποίητων και μαζικής παραγωγής κοσμημάτων και των πλεονεκτημάτων και αρνητικών τόσο στις χειροποίητες όσο και στις μηχανοποιημένες τεχνικές.

Τα χειροποίητα κοσμήματα είναι κατασκευασμένα με τα χέρια, αντί να δημιουργούνται μηχανικά με τη χρήση μηχανών. Οι χειροποίητοι έμποροι χρησιμοποιούν παλιές ικανότητες μεταλλοτεχνίας, απλά εργαλεία και μια μεγάλη ποικιλία πρακτικών για να παράγουν τους επιθυμητούς τύπους και σχήματα. Στα χειροποιητα κοσμηματα μπορείτε συχνά να παρατηρείτε την πρωτοτυπία κάθε αντικειμένου, τη διαφορά από τα σχετικά κομμάτια. Μπορείτε επίσης συχνά να αισθάνεστε την εθνική μοναδικότητα, την έννοια και ακόμα και την ιστορία πίσω από πολλά τέτοια σχέδια, ακόμη και αν αυτά τα δεδομένα δεν παρουσιάζονται μαζί με το κόσμημα. Οι χειροποίητες τεχνικές κοσμήματος απαιτούν σημαντική συγκέντρωση, χρόνο, δεξιότητα, δημιουργικότητα και αφοσίωση. Αυτό πραγματικά είναι συνήθως προφανώς αναγνωρίσιμο στο ολοκληρωμένο μέρος, καθιστώντας το μεγάλο χειροποίητο κόσμημα στάση από μαζικής κατασκευής, ομοιόμορφα αντικείμενα.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι με τους οποίους οι πελάτες μπορούν να ενημερώσουν τη διαφορά μεταξύ πραγματικά χειροποίητων κοσμημάτων και κοσμημάτων μαζικής παραγωγής που θα μπορούσαν να εμφανιστούν χειροποίητα στην αρχή; Για παράδειγμα, μερικά από τα κοσμήματα που βρίσκουν τα άτομα στα μεγάλα καταστήματα σήμερα μπορεί να φαίνονται “ρουστίκ”, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται σαφώς στο χέρι.

Θα δείτε ότι το σωστό χειροποίητο κόσμημα συνήθως δεν είναι πανομοιότυπο με άλλα κομμάτια ακριβώς του ίδιου σχεδιασμού. Είναι συχνά πιο εύκολο να μελετήσετε κοσμήματα που έχουν μεγάλη διακόσμηση – πολλές πτυχές. Μελετήστε κάθε μέρος του ατόμου. μπορείτε συχνά να παρατηρήσετε ότι συνδέονται και κατασκευάζονται. Τα κοσμηματοπωλεία που παράγονται μαζικά ή μηχανικά κατασκευάζονται κατά μέσο όρο πιο σταθερά και ομοιόμορφα. Ορισμένα χειροποίητα κοσμήματα παραδοσιακού στιλ εμφανίζονται λιγότερο ιδανικά από τα μηχανουργικά κοσμήματα, παρόλο που τα υψηλής ποιότητας χειροποίητα κοσμήματα θα πρέπει να σχεδιάζονται για να διαρκέσουν και αυτό θα είναι εμφανές στις λεπτομέρειες.